lifelince.org

Min økonomiblogg

Tre anbefalte formidlere av lån uten sikkerhet i Norge

Vil du spare penger når du tar opp lån? I så fall er en låneformidler veien å gå. Dette er selskaper som har spesialisert seg på å hjelpe kundene sine med å finne de rimeligste lånene på markedet. Du fyller ut én søknad, men får flere lånetilbud i innboksen din. Det gjør at du enkelt kan se hvilke banker som er skremmende dyre, og forhåpentligvis også finne noen som er rimelige.

På samme måte som at det finnes mange banker som tilbyr forbrukslån, så finnes det også ganske så mange låneformidlere i markedet. For å gjøre det enklest mulig for deg skal vi derfor kun se nærmere på tre anbefalte låneformidlere i det norske markedet.

Lendo

Vi begynner med den desidert største låneformidleren i markedet, som heter Lendo. Det er kanskje ikke så rart at nettopp denne aktøren har vokst seg såpass stor, ettersom den er eid av gigantkonsernet Schibsted. Du er i alle fall i trygge hender når du søker om lån gjennom Lendo, som for øvrig samarbeider med mange av de største bankene i landet.

I snitt ligger effektiv rente på forbrukslån søkt om gjennom Lendo på 16,84 prosent. Det er naturligvis vanskelig å forutse akkurat hvilken rente du kommer til å få, ettersom det avhenger mye av din egen økonomi. Og naturligvis av hvilke banker som tilbyr deg lån. Uansett så er Lendo en av de mest anbefalte låneformidlerne når man skal søke forbrukslån.

Finanshjelp24

En annen stor aktør i markedet er Finanshjelp24. Her kan man, som navnet tilsier, søke om forbrukslån døgnet rundt. Fordeler som kan trekkes frem med denne låneformidleren er en øvre lånegrense på hele 500 000 kroner, samtidig som man her kan søke om lån allerede fra fylte 20 år. Den effektive renten er meget konkurransedyktig, da snittrenten på lån søkt om gjennom tilbyderen er så lav som 15,30 prosent.

Også fInanshjelp24 samarbeider med flere av de største bankene i landet. De har blant annet gjennom et samarbeid med Centum Finans direkte kontakt med banker som Ikano Bank, Santander, Svea Finans, BN Bank, Gjensidige og flere.

Finansa

En relativt ny aktør i markedet, som på kort tid har blitt en av de mest populære finansagentene, er selskapet med det klengende navnet Finansa. Selskapet samarbeider med store banker som DNB og Komplett Bank, og er følgelig en trygg aktør når du trenger et billig forbrukslån. Også her er renten ganske lav, med et snitt på 16,60 prosent på forbrukslån søkt om gjennom selskapet. Dette inkluderer eventuelle gebyrer ved lånet.

Du kan gjennom Finansa søke om lån på inntil 500 000 kroner, og nedre aldersgrense er så lav som 18 år. Dette er en av få låneformidlere som tilbyr lån til de som er under 20 år, så det er naturligvis gunstig dersom man er såpass ung.

Andre gode alternativer

Man har naturligvis ingen garanti for å få godkjent søknaden selv om man søker via en låneformidler, selv om dette forbedrer ens sjanser. Opplever man avslag hos samtlige av de tre overnevnte aktørene, så finnes det mange flere alternativer i markedet. Blant annet Tjenestetorget, CompareKing og Axo Finans. Allikevel er det verdt å nevne at mange av de samme bankene går igjen som samarbeidspartnere hos flere finansagenter, så hvis man først har fått avslag vil det neppe forandre seg hos en annen finansagent.